Leiding


Jasper2Jasper Meganck
geeft les in het Protestants-Evangelische Godsdienstonderwijs. Sinds 2010 is hij getrouwd met Anja en ze hebben 4 kinderen.
Jasper, hoe is je rol als oudste van de kerk?
Als lid van de oudstenraad draag ik mee de pastorale zorg voor onze gemeenteleden.  Maar gelukkig zijn veel van onze gemeenteleden actief betrokken in de kerk, want alleen zou dit niet doenbaar zijn.
UnicodeLouis Huysmans is een jonge gepensioneerde met een passie voor sport, reizen en mensen. Louis is gehuwd met Lutgart en woont in Berlaar-Heikant.
Louis, is een christen “anders” of “gewoon”?
“Wel, in eerste instantie zou ik zeggen: christenen zijn heel gewone mensen. Maar aan de andere kant zie ik ook dat christenen “anders” zijn. Ik heb lange tijd zonder God geleefd, en sinds het moment dat ik Jezus ken, is mijn leven echt veranderd. Vraag dat maar aan mensen die mij al heel lang kennen!”
gieGie Vleugels is hoogleraar theologie en heeft een zwak voor oude talen, mooie tuinen en rode wijn. Hij is gehuwd met Bea en samen hebben zij zes kinderen en acht kleinkinderen.
Gie, hoe zou jij “evangelische christenen” typeren?
“Een evangelische christen is iemand die Jezus Christus, Gods enige Zoon, eert als Redder en Heer. Kenmerkend voor de evangelische benadering van het christendom is de oproep tot persoonlijk beleven van het geloof (meer dan louter “horen bij” een kerk) en tot erkenning van het gezag van de Bijbel voor doen en denken.”
DavidDavid Buntinx is deeltijds voorganger en actief als coördinator bij de VEG (Vrije Evangelische Gemeenten).
David is getrouwd met Veerle. Samen hebben ze vijf kinderen.  Zijn job is ook zijn hobby, maar rust vindt hij voornamelijk bij een boswandeling of door zijn handen vuil te maken in de moestuin.
Wat is de kracht van ‘verbondenheid’ tussen kerken?
We geloven dat kerkleden talenten hebben gekregen om elkaar te dienen, maar ook gemeenten hebben sterkten die van pas kunnen komen voor andere kerken om uit te groeien. Als bestuurslid van het kerkverband VEG zie ik het als mijn opdracht om mee olie te zijn in het afstemmingsproces in hoe die lokale gemeenschappen een verrijking kunnen zijn voor elkaar.